Historien bak HiRO

HiRO ble startet av småbarnsforeldrene, designerne og teknologene Audun, Silje og Mariko i august 2022. Til sammen har vi over 30 års erfaring innen forskning, teknologi og digital produktutvikling, og deler en felles lidenskap for musikk, historiefortelling og digital underholdning.

Etter at vi alle ble småbarnsforeldre følte vi en felles frustrasjon på hvor vanskelig det var for barna våre å høre på musikk og lydbøker. Å sette på Brillebjørn på lydbok eller høre på en sang måtte gjøres via mobiler eller nettbrett hvor fokuset gikk vekk fra å lytte, og over til å trykke.

Målet vårt er ikke å beskytte barn mot teknologi, men heller utforske hvordan teknologi kan skape verdier ved å tilpasses brukerne. Dette gjør vi ved å tilby barna et trygt, pedagogisk og brukervennlig alternativ til nettbrett og mobiler.

  • Silje Gabrielsen

    Strategisk designer fra Hyper Island med 20 års erfaring innen ledelse, kommunikasjon og produktutvikling. Har blant annet erfaring fra Huge i New York og UsTwo i Sverige, i tillegg til å jobbet hos NAV, Ably Medical, Spond og Telenor Digital.

  • Audun Sanderud

    Elektriker, maskiningeniør, produktutvikler fra NTNU og UC Berkley, og doktor i robotikk fra Chuo University i Tokyo. Erfaring fra PPM Robotics, Ably Medical og Nortura.

  • Mariko Rohde

    Senior UX- og industridesigner med 10 års erfaring innen digital produktutvikling. Kompetanse innen produktdesign, brukersentrisk design og smidig utvikling. Erfaring fra reMarkable, Finn.no, Get og SATS.

Ta kontakt med oss

Vi holder til på Grønland i Schweigaardsgate 34c, Oslo.

Send oss en e-post på hei@hiro.no